PREMIUM GLET

OPIS IZDELKA

Premium glet je disperzijska masa za fi no zaglajevanje notranjih zidnih in stropnih površin, za zapolnjevanje manjših vdolbin in razpok. Uporablja se za gradbene podlage, kot so: fi ni mineralni ometi, vlaknasto-cementne in mavčno-kartonske plošče, iverne plošče, beton (star najmanj 1 mesec), neometane zidove iz porobetona.

UPORABA

Podlaga mora biti suha,čvrsta in čista, nezamrznjena, brez cvetenja in ostankov opažnih olj. Priporočljivo je vse podlage predhodno impregnirati s Simpra univerzalno fasadno impregnacijo, razredčeno z vodo v razmerju 1:1. Premium glet se lahko nanaša 6 ur po impregniranju podlage, pri normalnih pogojih temperature in relativne vlage zraka (T=20°C, rel.vl= 65%). Premium glet se nanaša v dveh slojih, ročno ali strojno. Medpremazni interval je okoli 12 ur pri normalnih pogojih temperature in relativne vlage zraka (T=20°C, rel.vl= 65%). Drugi sloj gleta se nanaša šele na popolnoma osušen prvi sloj. Debelina posameznega sloja mora biti od 1-2 mm, skupna debelina dvoslojnega nanosa pa okoli 3 mm.

INTERVAL

Medpremazni interval je okoli 12 ur pri normalnih pogojih temperature in relativne vlažnosti zraka.

Ročno nanašanje: pred uporabo maso dobro premešati v originalni embalaži. Glet maso je potrebno na podlago nanesti z nerjavečo jekleno gladilko, odvečni material odstranimo tudi z nerjavečo jekleno gladilko, površino pa takoj fi no zagladimo. Po popolni osušitvi prvega sloja nanesemo drugi sloj gleta, ga zagladimo in po osušitvi obrusimo s fi nim brusnim papirjem ( strojno ali ročno brušenje, priporoča se brusni papir št. 220) ter odprašimo.

Strojno nanašanje: glet maso strojno nanesti, dobro razvleči po površini in takoj fi no zagladiti s kovinsko gladilko, nanesti v dveh slojih. Po potrebi pred strojnim nanosom glet razredčiti s 3 % vode in dobro premešati

PORABA

1,5 kg/m2 za nanos v dveh slojih

RAZREDČILO

Za ročno nanašanje ni potrebno, za strojno nanašanje pa z maksimalno 3 % vode

 

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI