Piškotki

Pravilnik o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov na internetu 

PRAVILA O ZAŠČITI ZASEBNOSTI

Naše obveznosti

Chromos-Svjetlost d.o.o. pripisuje velik pomen varovanju Vaše zasebnosti. Podjetje Chromos-Svjetlost d.o.o. je v celoti vneslo uredbo o splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR), po zakonodaji Evropske unije. Prosimo Vas, da preberete pravilnik o zaščiti zasebnosti, da bi tako lahko ugotovili, kako zbiramo, obdelujemo in shranjujemo podatke, ki ste nam jih posredovali z uporabo obrazca »Pišite nam«, ki ste ga dobili na spletni strani. Zbiramo različne vrste podatkov, vključno s podatki, ki Vas identificirajo kot posameznika (osebni podatki). Podrobnejša razlaga je podana v nadaljevanju.

Kakšne podatke zbira Chromos-Svjetlost d.o.o.?

S tem, ko uporabljate našo spletno stran, mi zberemo podatke, ki ste se jih odločili deliti z nami. Na primer, v razdelku »Pišite nam« ste nam posredovali različne podatke. Prav tako lahko zbiramo podatke, ki se nanašajo na Vašo dostopno napravo in IP naslov, preko katerega dostopate do spletne strani. Za več informacij o tem si oglejte spodaj navedeno poglavje »Piškotki in druge tehnologije sledenja«.

Med tem, ko Vi uporabljate zgoraj navedene obrazce, mi podatke, kot je vaše ime, elektronski naslov, domači naslov in telefonska številka, zbiramo neposredno, z namenom zagotavljanja zahtevane storitve.

Kako uporabljamo podatke?

Ko Vaše podatke delite z nami, lahko informacije, ki jih prejmemo, izkoristimo tako, da pravočasno odgovorimo na vaše povpraševanje, na primer pri določenih izdelkih in storitvah ali z obrazcem „Pišite nam“. Prav tako uporabimo tudi podatke pri upravljanju in izboljšavi spletne strani ter za analizo spletne strani za namene spremljanja trženja ali priljubljenosti določenih delov spletnega mesta.

Z uporabo naših storitev uporabimo Vaše podatke:

  • Da bi lahko vzpostavili zahtevano komunikacijo za namene Vašega povpraševanja po določenem izdelku. Na primer, ko pošljete povpraševanje prek kontaktnega obrazca, Chromos-Svjetlost d.o.o. zbira dobljene osebne podatke za nadaljevanje komunikacije za namene komercialnega sodelovanja
  • Da bi lahko vzpostavili stik z Vami in odgovorili na Vaše povpraševanje, ki ste ga podali prek obrazca „Pišite nam“
  • Ko uporabnik obišče našo spletno stran in klikne na določeno stran, zberemo anonimne podatke o prisotnosti na določenih podstraneh znotraj našega spletnega mesta (orodja Google Analytics)

Sodelovanje s tretjimi osebami

 

Vaših osebnih podatkov ne dajemo v najem ali jih prodajamo tretjim osebam. Osebnih podatkov naših uporabnikov ne delimo z nobeno tretjo osebo.

 

Naši zaposleni niso upravičeni do uporabe Vaših osebnih podatkov, ki so bili zbrani zaradi sodelovanja uporabnika in Chromos-Svjetlost d.o.o.

 

Čeprav je malo verjetno, je podjetje Chromos-Svjetlost d.o.o. v primeru, da bomo dobili sodni nalog pristojnega zakonodajnega organa, dolžno predložiti zahtevane podatke določenemu organu. Podjetje Chromos-Svjetlost d.o.o. bo sprejelo previdnostne ukrepe, s katerimi bo zagotovilo, da imajo akreditirani organi legitimne razloge za zahtevane podatke.

Varnost in zasebnost

 

Chromos-Svjetlost d.o.o. ohranja osebne podatke pred nepooblaščenim razpolaganjem in dostopom. Chromos-Svjetlost d.o.o. uporablja organizacijske, tehnične in fizične varnostne ukrepe, da bi bili zbrani osebni podatki zaščiteni.

Piškotki in druge tehnologije sledenja

Podatki, ki jih ponujajo piškotki, nam pomagajo razumeti, kako naši uporabniki uporabljajo spletno stran, z namenom izboljšanja kakovosti vsebin za uporabnike in izkušnje brskanja. Neobvezni piškotki vključujejo piškotke storitve Google Analytics (piškotki sledijo prisotnosti in analizirajo uspešnost spletne strani in ki so Chromos-Svjetlost d.o.o. na voljo kot statistični podatki, brez osebnih podatkov posameznih uporabnikov) in piškotki socialnih omrežij (na primer Facebook), ki uporabniku omogočajo, da prek svojiega osebnega računa socialnega omrežja določeno vsebino deli z ostalimi uporabniki.

Ko prvič dostopate do spletne strani, se bo pojavila oznaka, ki vas bo opozorila na obstoj piškotkov in bo prosila za Vaše soglasje, da jih sprejmete.

Z nadaljnjim brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.

Uporabnik spletne strani lahko neodvisno nadzoruje (omeji ali onemogoči) prejemanje piškotkov z nastavitvijo svojega spletnega brskalnika. Upoštevajte, da onemogočanje piškotkov lahko vpliva na vašo funkcionalnost in vašo interakcijo s spletno stranjo, pri čemer izključujemo kakršno koli odgovornost za izgubo funkcionalnosti in/ali kakovosti vsebine spletne strani v tistih primerih, ko uporabnik izbere ureditev nadzora piškotkov.

Če želite več informacij o konfiguraciji nastavitev brskalnika piškotkov, jih lahko dobite na teh povezavah:

tukaj se pozanimajte več o zasebnih nastavitvah brskalnika in piškotkov v brskalniku Firefox

tukaj lahko preberete o delovanju anonimnih načinov nastavitev in elemente piškotkov v brskalniku Google Chrome

tukaj lahko preberete nastavitve »InPrivate« in elemente piškotkov v brskalniku Internet Explorer

tukaj dobite več podatkov o načinu "Zasebna navigacija" in nastavitvah piškotkov v brskalniku Safari

Z uporabo teh spletnih strani se smatra, da so uporabniki v vsakem trenutku seznanjeni s pogoji uporabe, jih razumejo in upoštevajo, vključno z obdelavo in varovanjem osebnih podatkov ter možnostmi pri uporabi piškotkov.

Kakšne so moje možnosti?

Lahko se tudi odločite, da nam ne boste posredovali zahtevanih podatkov. Ne pozabite pa, da so nekateri podatki potrebni, da bi lahko dobili povratne informacije o željenih izdelkih ali storitvah kot tudi odgovor na Vaš vnos prek obrazca »Pišite nam«.

Dostop in posodobitev Vaših osebnih podatkov

Če bi želeli prekontrolirati ali posodobiti svoje osebne podatke ter se prepričati, da so točni, se obrnite na info@chromos-svjetlost.hr. Pri Chromos-Svjetlost d.o.o. bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da vam v 30 dneh od vašega povpraševanja omogočijo dostop do zahtevanih podatkov in če je potrebno, posodobijo, spremenijo ali popolnoma izbrišejo vaše podatke. Če iz določenega razloga ne morejo vaše zahteve izpolniti v roku 30 dni, boste obveščeni, kdaj vam bodo željeni podatki dostopni. Čeprav je malo verjetno, da Vam vaših zahtevanih podatkov ne morejo posredovati, boste v nasprotnem primeru obveščeni o konkretnem razlogu, zakaj ne morejo omogočiti zahtevanega vpogleda.

Vprašanja, ki se nanašajo na Pravila o zaščiti zasebnosti
Če imate dodatna vprašanja ali morebiten dvom glede zaščite vaših osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate na info@chromos-svjetlost.hr. Vse poizvedbe ali pritožbe, ki so povezane z zasebnostjo, bodo zabeležene in raziskane, rezultati preiskave pa bodo zagotovljeni. Če se ugotovi, da je ugovor upravičen, se sprejmejo vsi ustrezni ukrepi.